Care-i treaba cu fericirea?


Photo credit – Cristian Vasile

Aham… care-i treaba? E o intrebare pe care a adresat-o la un moment dat, aseara, Melania Medeleanu la conferinta organizate de cei de la Go Mentorship.

Despre aceste conferinte am aflat de anul trecut si cum-necum s-au suprapus cu alte evenimente si m-am bucurat de inregistrarea speech-urilor la ei pe site. Si mi-am promis atunci ca pe urmatoarea serie nu o voi rata. Si iata-ma cuminte in sala, ajunsa cu putin timp inainte de incepere, bucuroasa ca Sim a acceptam sa vina si, in plus, m-am mai intalnit si cu Diana.

Prima care a raspuns la intrebarea „ce voiam sa ma fac eu cand voi fi mare?” a fost Ada Roseti, care de 3 ani este Channel Manager la Discovery Romania. Setul de posturi oferite de Discovery este de departe cel mai urmarit de mine, la TV si devenisem si mai curioasa in ce priveste traseul ei profesional. Cand a ajuns la partea cu zig-zag-ul profesional, am zis ca nu puteam fi altundeva in acel moment. In prezent, e una din intrebarile personale cel mai mai stresante si cumva, m-a mai linistit. Seara incepuse cu o prezentare frumoasa si publicul, numeros, nu a fost mai prejos prin intrebarile adresate („ati fost taxata in vreun fel pentru acest traseu profesional?”,”ce calitati sunt importante cand selectati noii angajati”). Foarte faine si sugestiile de final: ai grija cum te porti intotdeuna cu cei din jur, citeste, fa lucrurile cu entuziasm si invata la tot pasul, gaseste un mentor, nu vei scapa niciodata de intrebarile de care ti le pui si de temeri. Inregistrarea acestui speech aici.

A urmat Andreea Paul Vass, pe care nu o stiam. Evit pe cat posibil stirile si mai cu seama cele din politica si de aceea, stiu doar cine-i presedinte si prim-ministru, pentru moment. Mai mult, nu… Si a fost o surpriza extrem de placuta: de la tonul vocii, pana la entuziasm si felul frumos in care si-a povestit traseul profesional. Si mi-a mai placut ca punctat 2 chestii: importanta unei familii pentru o femeie pasionata de cariera si ca, neimplicandu-te in politica, accepti implicit ca cei mai putin destepti ca tine sa te conduca si sa ia decizii pt tine.

Dupa aceste 2 momente importante ale serii a urmat Melania Medeleanu. Stiam despre ea ca lucreaza in televiziune de multi ani, dar nu stiam ca luase o pauza si ca a schimbat macazul. A fost formidabila in partea cu citirea astrogramei (ar putea face fara probleme teatru radiofonic) si tulburator de emotionanta in partea in care a povestit despre copii. A zis la un moment dat, ca daca „te implici in proiectul potrivit, oamenii de care ai nevoie iti ies pur si simplu in cale” – si nu puteam decat sa o aprob in gand: „da! asa este!”. La final cineva a facut o observatia pertinenta: „ca pana cum s-a vorbit despre mentori mai in varsta decat protejatii, dar tu ne-ai aratat ca mentori pot fi si niste copii”. Ea a aprobat si a spus ca pana la urma, mentor iti poate fi orice persoana care te face sa scoti la iveala ce ai mai bun in tine. Cred ca va imaginati si voi forta aplauzelor pe care le-a primit la final…

In ultima parte ne-a vorbit Anca Buliman, manager al spitalului Bagdasar-Arseni. Probabil ca Melania a ridicat prea mult stacheta, ca nu am mai reusit sa fiu captivata de aceasta prezentare; plus ca intre mine d-na Buliman era cameramanul si n-o puteam vedea.

Am plecat de acolo cu ganduri obsesive asa cum plec de la un film bun. Dar si bucuroasa ca Bucurestiul ofer astfel de intalniri. Traim timpuri fericite, dragii mei!

O alta prezentare a conferintei de aseara pe site-ul celor de la Go Mentorship.

Anunțuri

2 gânduri despre &8222;Care-i treaba cu fericirea?&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s