Viva Lecturi Urbane!


photo credit – Catalin Georgescu

in aceasta saptamana am avut din nou ocazia sa ma alaturi tinerilor entuziasti de la Lecturi Urbane. ultima editie la care participasem, era cea din vara, din Herastrau, cand s-a inaugurat spatiul de lectura din Herastrau – btw, arata misto si noaptea, chiar daca nu se poate citi…

asadar, din nou la metrou, pe peronul de la Unirii 1, revedere cu o parte dintre cei cunoscuti, nostalgii dupa cei care lipsesc (si le duc dorul – mai ales M. ^_^), noi cunostinte, protocolul obisnuit: impartirea cartilor, a semnelor de carte, distribuirea pe peron. a urmat potriveala carte-posibil cititor si eu a trebuit sa caut pe cineva care e potrivit pentru Robinson Crusoe. l-am observat pe pusti, i-am inmanat cartea, mi-a multumit zambind si dupa ce m-am indepartat putin, il priveam: deja deschisese cartea la Capitolul 1.

la Dristor 2 ne-am urcat iarasi cu totii intr-un tren gol. eu m-am dus catre capatul metroului si chiar era funny sa ii vad pe care care traversasera metroul, intrigati de invazia de cititori. la cateva statii dupa ce pornise trenul, in locul in care eram, toti cei care erau pe 8 scaune pe o parte si pe celelalte 8 de vizavi, citeau. chiar se contaminase lumea!

un moment fain a fost intalnirea cu o profesoara din facultate. nu stiu cat isi mai aducea ea aminte de mine (ne-a predat zoologia vertebratelor, in anul II, adica prin 2000), dar mie imi parea neschimbata – la fel de senina si eleganta. eu aveam in mana Corigent la limba romana (Minulescu), carte pe care intentionam sa o pastrez si sa o aduc la urmatoarea editie Lecturi Urbane, dar dupa ce i-am povestit ce facem noi la metrou, mi-am dat seama ca Lecturi Urbane inseamna si generozitate. asa ca, i-am inmanat cartea bucuroasa de asa o frumoasa intalnire.

a fost o editie frumoasa, tratata cu seriozitate si ma bucur sa fac parte din acest fenomen. in mod clar spatiul meu de lectura, de zi cu zi, e unul urban, pentru ca citesc atunci cand sunt in autobuz, in metrou sau daca astept pe cineva.

Viva Lecturi Urbane!

Un alt articol:
Lectura provoacă frustrări – de Vulupe pe orasulciteste.ro

Poze de la eveniment: Stelian Pavalache si Catalin Georgescu.


Photo credit – Stelian Pavalache

Reclame

2 gânduri despre &8222;Viva Lecturi Urbane!&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.